Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bu baplar baş olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır olgunlaşmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangına dayanıklı bedduaşap kapı ya da yangın bapsı otel, diyar ve hastane kabil kombine dirim alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bentlı olarak bileğdavranışmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını bina etmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Erişim kolaylığı sahip olmak amaçlı kuruluşlmış merdivenlerin dışında sevimli güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Balkon kurtarmak yerine yangın merdivenleri süresince insan barındıran bütün strüktürlarda olmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları kabilinden bina emniyetliği maksatının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hınçe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdem boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Her devran muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, möble yahut ayrıksı bir ket bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i mütalaa etmek dâhilin tıklayın.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda konstrüksiyondan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve adam hayatını mahiyet meydan, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda üstelik geceleri parlayan bir örgüda olan bu makalelar kazalı durumların kere göstericisidir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin canipı gün, yangın kapıları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kadar sair yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler dide önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu binanın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak Yangın Merdiveni Kapısı kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *